Expozitie stradala

Anatole Magrin a fost cu certitudine, cel mai important fotograf al Dobrogei, cu o opera unică prin diversitatea, frumusețea și ineditul ei. El a dus fotografia de la meșteșug la artă. Participă la Expoziția Universală de la Paris, în anul 1892, iar albumul său de fotografii despre Constanța și împrejurimi va obține medalia de aur, iar în anul 1895 primește înalta onoare de a deveni, ca fotograf „Furnizor al Curții Regale”. A calătorit mult în Dobrogea, ajungând în cele mai îndepărtate și greu accesibile zone și a realizat astfel multe fotografi cu aceste locuri, făurind astfel un patrimoniu de imagini unic.
Multe dintre clișeele realizate de Anatole Magrin, aveau să devină încântătoare cărți poștale ilustrate prin colaborarea cu cei mai importanți editori ai vremii, acele imagini ajungând astfel peste mări și țări.
Expoziția va cuprinde o importantă parte din opera lui Anatole Magrin, fotografii și cărți poștale ilustrate realizate după clișeele sale, toate aflate în colecția autorului, precum și alte imagini, cele care au fost cuprinse în renumitele sale albume, adevărate opere de artă.

Autor: Gabriel – Octavian Nicolae